zondag, 18. oktober 2015 - 10:02 Update: 18-10-2015 21:06

Explosie op plezierboot kost man (23) uit Hengelo het leven

'Plezierboot ontploft in Gouda, dode en zwaargewonde'
Foto: Archief EHF
Gouda

In Gouda zijn zondagochtend bij een ontploffing op een plezierboot een dode en een zwaargewonde gevallen. Dit meldt de politie zondag.

De ontploffing gebeurde zondagochtend om even na 08.00 uur aan de Nieuwe Veerstal in Gouda. De plezierboot, met daarin de 23-jarige zoon en zijn 60-jarige vader beide uit Hengelo, lag in de Hollandsche IJssel aan de kade toen deze plotseling explodeerde. 

De brandweer en ambulances kwamen direct naar de plaats van het incident om eerste hulp aan de slachtoffers te verlenen. De 23-jarige zoon bleek al te zijn overleden. Zijn 60-jarige vader werd zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

'Noodlottig ongeval'

Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. De politie is een technisch onderzoek gestart. Op dit moment wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval. De politie heeft in het kader van het vaststellen van de oorzaak een plaats delict gemaakt. De technische recherche gaat onderzoeken hoe de explosie kon plaatsvinden. Slachtofferhulp is in kennis gesteld voor getuigen die daar behoefte aan hebben. Mogelijk gaat het hier om een gaslekkage, iets wat wel vaker de oorzaak is van explosies op plezierboten. 

Provincie:
Blik op 112: