zondag, 18. oktober 2015 - 11:38 Update: 18-10-2015 11:48

Vrouw omgekomen bij oversteken A67 met fiets

Vrouw omgekomen bij oversteken A67 met fiets
Foto: fbf
Asten

Een nog onbekende vrouw is zaterdagavond overleden bij een verkeersongeluk op de A67 bij Asten. Dit meldt de politie zondag.

'De vrouw, die met haar fiets de A67 overstak, werd door een vrachtwagen aangereden', aldus de politie.

De politie kreeg zaterdagavond rond 22.30 uur meldingen binnen dat een persoon met een fiets zich op de A67 onder Asten bevond. Agenten gingen direct poolshoogte nemen op de snelweg. Rond 22.50 uur bleek echter dat een fietsster was geschept door een vrachtwagen die richting Venlo reed. 

Oversteken 

Een 31-jarige chauffeur uit Milsbeek zag plotseling een vrouw fietsend de A67 oversteken en kon deze niet ontwijken. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beek en Donk, die achter de vrachtwagen reed die de vrouw schepte, raakte het slachtoffer ook. De vrouw overleed ter plaatse. Haar fiets werd in de middenberm teruggevonden. 

De snelweg werd volledig afgesloten onder Asten in de rijrichting Venlo. De chauffeurs zijn opgevangen door de politie en hebben hun verhaal gedaan. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. Het onderzoek naar de identiteit van de vrouw gaat zondag 18 oktober verder. Deze moet nog officieel vastgesteld worden.

Provincie:
Blik op 112: