zondag, 18. oktober 2015 - 14:02 Update: 18-10-2015 21:07

Politiehond ruikt drugs van twee stappers in Breda

Politiehond betrapt drugsdealers in Breda
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Een politiehond heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Breda twee stappers betrapt op drugsbezit. Dit meldt de politie zondag.

'Bij de mannen werden meer dan gebruikershoeveelheden harddrugs aangetroffen. Een drugshond die passerende stappers besnuffelde, sloeg aan op het tweetal', aldus de politie.

Politie, gemeente en Openbaar Ministerie willen met de inzet van deze hond het gebruik en het dealen van drugs in de aanloopstraten en parkeerplaatsen rond het uitgaanscentrum in Breda een halt toeroepen. Het was de tweede keer dat de drugshond werd ingezet. De politie zal de komende maanden vaker tijdens de stapavonden in het weekend gebruik maken van een drugshond.

Aanhoudingen

Een 27-jarige Bredanaar werd omstreeks 00.15 uur op de Nieuwstraat aangehouden. Hij had zes XTC-pillen en vier gram hennep bij zich. Hij heeft een boete van 650 euro gekregen. Een 22-jarige Bredanaar werd dezelfde nacht omstreeks 00.25 uur aangehouden op de Visserstraat omdat hij tien XTC-pillen bij zich had. Hij heeft 50 uur taakstraf opgelegd gekregen.

Provincie:
Blik op 112: