maandag, 19. oktober 2015 - 8:36 Update: 19-10-2015 10:40

'High Five Foundation geeft arme kinderen een make-over dag'

'High Five Foundation geeft arme kinderen nieuwe look'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Dordrecht

In een periode dat het voor veel kinderen de gewoonste zaak van de wereld is om een nieuwe winterjas, winterschoenen of een dikke trui te kopen, organiseerde de High Five Foundation zondag een make-over dag voor kinderen voor wie dit helemaal niet vanzelfsprekend is.

Op de make-over dag kregen kinderen tussen de 8 en 18 jaar, die opgroeien in een armoedesituatie, een nieuwe look aangemeten. Kinderen die altijd moeten rondlopen in tweedehands kleding kregen van de Foundation een nieuw kapsel en een setje kleding van een hip, duur merk. De Foundation wil deze kinderen zo meer zelfvertrouwen geven. Hierover schrijft het AD maandag.

De oprichters van de stichting, Judith Holster en Jurian Duijzer in de krant: 'Je ziet de kinderen na de make-over stralen en met opgeheven hoofd de deur uitgaan. Dat is gaaf, het maakt blij en geeft kippenvel. Normale dingen in het leven, zoals kleding kopen, zijn voor veel mensen onbereikbaar.'  De stichting wil vijf keer per jaar iets doen voor kinderen die bijna niets hebben.

Een 36-jarige moeder die met haar gezin van vijf personen moet rondkomen van 40 euro per week is heel blij dat haar 13-jarige dochter Alicia nu ook eens nieuwe kleding kan dragen. Het gezin heeft 35.000 euro schuld door de gokverslaving van haar ex-man. Alicia heeft tijdens de make-over dag krullen gekregen en draagt een nieuwe spijkerbroek en hippe trui. Haar moeder tegen de krant: 'Dit is voor haar een verwenmomentje. Thuis is het in de kledingkast allemaal tweedehands. Zolang de deurwaarders beslag blijven leggen, kun je niet bij je geld. Van energie- afsluiting zit ik ook niet ver meer af. Het is schrapen. We overleven.'

De Stichting High Five Foundation heeft als hoofddoel om voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar vijf grote activiteiten per jaar te organiseren, zoals een dagje pretpark, uit eten gaan, cadeautje uitzoeken met kerst en de make-over dag.