maandag, 19. oktober 2015 - 14:12 Update: 19-10-2015 17:37

Eindhovense agent (45) verdacht van schending ambtsgeheim

Politieagent (45) in Eindhoven gearresteerd vanwege schending ambtsgeheim
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Maandagochtend heeft de politie een collega aangehouden samen met nog twee anderen mannen vanwege schending van het ambtsgeheim. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

Schenden ambtsgeheim

De 45-jarige politieagent uit Eindhoven wordt verdacht van het schenden van zijn ambtsgeheim. De onderlinge verbanden tussen de drie aangehouden verdachten worden op dit moment nader onderzocht. Een 41-jarige man en de 53-jarige man worden verdacht van vuurwapenbezit en uitlokking van schending van het ambtsgeheim.

Geen verband

Uit het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant is niet gebleken dat er een verband is met het onderzoek naar de 28-jarige agent van de Landelijke Eenheid die sinds 29 september vast zit. In tegenstelling tot dat onderzoek is in deze zaak niets gebleken van het lekken van informatie uit lopende strafrechtelijke onderzoeken.

Doorzoeking woningen verdachten

Alle drie de verdachten zitten in voorarrest en mogen vanwege  de aan hen opgelegde beperkingen alleen contact hebben met een advocaat. In het belang van het onderzoek kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.

Provincie:
Blik op 112: