maandag, 19. oktober 2015 - 16:21 Update: 19-10-2015 21:03

'Docenten middelbare school Horn te intiem met leerlingen'

Foto van leraar voor schoolbord in klas | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Born

Meerdere docenten van een middelbare school in het Limburgse Horn worden beschuldigd van ongewenste intimiteiten met leerlingen. De beschuldigingen komen voort uit een onderzoek van een privé-recherchebureau.

Het onderzoek startte toen een oud-leerlinge een docent zou hebben betrapt in een "intieme situatie" met een andere minderjarige scholiere. Nadat het Openbaar Ministerie toentertijd niet tot vervolging was overgegaan, schakelde ze recherchebureau Zuidema in. Dit bureau stelt nu dat meerdere docenten zich lijken schuldig te hebben gemaakt aan ongewenste intimiteiten.

Onlangs stuurde de school het St. Ursula nog een excuusbrief aan ouders met de mededeling dat een leerkracht per-ongeluk zijn penis via de WattsApp aan de leerlingen had gestuurd.

Maar volgens het recherchebureau is er op de school ''sprake van een doofpotcultuur en zijn er de afgelopen jaren blijkbaar meer incidenten geweest. Met deze leraar, maar ook met enkele van zijn collega’s", zegt aldus privé-rechercheur John Vullers in De Limburger.

''Zoenen, betasten of erger''

''Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste omgangsvormen met leerlingen, zoals zoenen, betasten of nog ernstigere handelingen. Als deze verhalen naar voren werden gebracht, werden ze echter niet serieus genomen door het schoolbestuur. Nu komen er nog steeds zorgwekkende berichten binnen.", aldus Vullers. Het zou gaan om ten minste vier docenten, maar mogelijk zelfs meer.

De politie onderzoekt vooralsnog alleen de zaak tegen één leraar, die "onacceptabele omgangsvormen" met leerlingen zou hebben gehad. Deze zaak staat los van de vergissing met de penis. De betreffende leerkracht zit inmiddels ziek thuis.

Provincie:
Tag(s):