maandag, 19. oktober 2015 - 19:08 Update: 19-10-2015 19:13

Privédetective Peter van V. opgepakt voor lekken politiegegevens

Privédetective Peter van V. opgepakt voor lekken politiegegevens
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Eindhoven

De Eindhovense privédetective Peter van V. is opgepakt in de zaak van een mogelijk corrupte agent uit Eindhoven. Vanochtend kwam de politie met het nieuws naar buiten dat een 45-jarige agent is gearresteerd vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie.

Korte tijd later vertelt misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf dat V. is aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit en het uitlokken van lekken van politiegegevens.

Deze zaak zou los staan van de arrestatie eind vorige maand. Toen werd een politiemedewerker opgepakt voor het lekken van informatie naar de onderwereld.

De privédetective die vanochtend is opgepakt, werkte als onderzoeker mee aan de RTL-programma's Ontvoerd en Op de Vlucht, die Van den Heuvel presenteert. Volgens Van de Heuvel heeft de aanhouding

Van de Heuvel zegt hierover in zijn krant: "Wat er precies speelt is mij niet bekend. Wel weet ik zeker dat de verdenkingen geen enkel verband houden met zijn werkzaamheden voor mijn programma. Bij de onderzoeken voor Ontvoerd en Op de Vlucht wordt nooit gebruik gemaakt van illegaal verkregen onderzoeksinformatie." Peter van V. heeft een eigen onderzoeksbureau in Eindhoven.