dinsdag, 20. oktober 2015 - 14:32 Update: 20-10-2015 17:53

'Pieteninstructies voor medewerkers AH'

'Zwarte Pietenregels voor medewerkers AH'
Foto: EHF
Zaandam

Het hoofdkantoor van Albert Heijn heeft aan alle ruim 850 vestigingen een memo gestuurd over hoe om te gaan met de discussie over Zwarte Piet. In de memo staat dat medewerkers niet in discussie mogen gaan met voor- of tegenstanders van Zwarte Piet. Dit meldt de Telegraaf.

In de memo staat ‘Het kan zijn dat klanten uit jouw winkel zich niet in ons standpunt kunnen vinden. Geef aan dat we het oprecht vervelend vinden dat culturele gebruiken rondom het geliefde Sinterklaasfeest ook kwetsend kunnen zijn.’ Wanneer er een escalatie van een discussie ontstaat, hebben de medewerkers de opdracht gekregen rustig te blijven en onmiddellijk de beveiliging te bellen.

Medewerkers moeten incidenten ook direct melden aan het hoofdkantoor. ‘Door op bovenstaande manier melding te maken kunnen we landelijk monitoren hoe het sentiment is’, aldus de memo. Een woordvoerder van de supermarktketen laat weten dat het om een interne memo gaat en niet bedoeld is voor klanten.  ‘Hierin vertalen wij ons Zwarte Piet-standpunt naar onze medewerkers. Het stukje over escalaties komt uit ons eigen personeelshandboek, voor het geval er zaken misgaan in de winkel’, aldus de woordvoerder.