dinsdag, 20. oktober 2015 - 17:37

'Ex-tbs'er Leeuwarden zorgde al langer voor overlast'

'Ex-tbs'er Leeuwarden zorgde al langer voor overlast'
Foto: Archief MV
Leeuwarden

De 38-jarige ex-tbs’er uit Leeuwarden die maandag een 68-jarige vrouw doodsloeg met een fles, heeft mogelijk meer vrouwen bedreigd en mishandeld. Dit laat de politie weten aan het AD.

De man verwonde gisteren eveneens een 23-jarige vrouw. De verdachte meldde zichzelf op het politiebureau. Een 27-jarige vrouw uit Drachten kwam diezelfde avond naar het politiebureau omdat zij eerder die dag vanachter was aangevallen in een parkeergarage door een onbekende man.  Een 48-jarige vrouw uit Leeuwarden meldde zich vervolgens bij de politie en verklaarde bedreigd te zijn op een parkeerplaats bij een supermarkt. De man zou haar auto hebben proberen te stelen. De politie doet onderzoek of de man die is aangehouden ook verantwoordelijk is voor de twee andere incidenten.

Er zouden al langer klachten zijn geweest over de man. Prostituees waren bang voor de man omdat hij zich hinderlijk gedroeg. Ondernemers is de rosse buurt van Leeuwarden zouden een paar weken geleden aan de politie hebben gevraagd of zij tegen de man konden optreden. 

Provincie:
Blik op 112: