dinsdag, 20. oktober 2015 - 20:52 Update: 20-10-2015 22:22

Foppe de Haan neemt trainersplek sc Heerenveen van Lodeweges over

Lodeweges stapt op bij sc Heerenveen
Foto: EHF
Heerenveen

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Dwight Lodeweges heeft zijn contract bij sc Heerenveen ingeleverd. De 57-jarige trainer zag voor zichzelf geen toekomst meer bij de Friese club.

De club in crisis bevestigt het vertrek van de hoofdcoach via de officiële website. "sc Heerenveen heeft het ontslag geaccepteerd en dankt Lodeweges voor de inzet", staat in de summiere verklaring.
Het besluit zou een gevolg zijn van de belabberde resultaten die sc Heerenveen dit seizoen boekt. Met slechts één overwinning op De Graafschap, vier gelijke spelen en vier nederlagen staan de Friezen op de vijftiende plaats. Zondag werd Heerenveen nog totaal overklast door Feyenoord.

"Zolang ik ergens werk, doe ik mijn uiterste best. Als de wegen scheiden, dan is dat zo", vertelde Lodeweges na afloop. Dinsdag gooide hij zelf de handdoek in de ring na een onderhoud met zijn technische staf. Na zijn gevoelige overstap van SC Cambuur stond hij in totaal anderhalf jaar voor de groep.

Interim-trainer(s)

Foppe de Haan wordt de komende vier wedstrijden interim-trainer van SC Heerenveen, meldt de Leeuwarder Courant. De clubicoon bood 'zijn' Heerenveen onlangs al de helpende hand, zij het op bestuurlijk niveau. Ook daar rommelt het enorm.

Categorie:
Provincie: