donderdag, 22. oktober 2015 - 13:38 Update: 22-10-2015 14:01

Amsterdam wil geen islamitische school

Amsterdam wil geen islamitische school
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De gemeente Amsterdam blijft zich verzetten tegen de komst van een nieuwe school van de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO). Wethouder Simone Kukenheim heeft de staatssecretaris van onderwijs gevraagd om hier een stokje voor te steken.

De staatssecretaris zou volgens Het Parool de financiering kunnen weigeren op basis van kwaliteitsnormen. De Raad van State oordeelde dinsdag dat de gemeente SIO in een gebouw moet faciliteren, maar wil dit niet.

Het Islamitisch College Amsterdam werd in 2010 gesloten omdat de school onvoldoende kwaliteit onderwijs leverde. Een van de bestuurders van de school nam hierna plaats in het bestuur van een nog op te richten school. Hierdoor zijn er ernstige zorgen bij de gemeente of de kwaliteit van het onderwijs opnieuw in het geding komt.

Wethouder Kukenheim zegt tegenover het Parool: 'We hebben eerder aan het ministerie gevraagd wettelijk te regelen dat de onderwijsinspectie voordat de school opengaat, naar de kwaliteit mag kijken. Ook de Onderwijsraad heeft hier om gevraagd.'
 

De wethouder is niet de enige die zich zorgen maakt over de komst van de school. PvdA-fractievoorzitter  Marjolein Moorman zegt: 'We moeten koste wat het kost een herhaling van het debacle van de vorige school voorkomen.' Ook de SP in tegen de komst van de school. 'We moeten niet experimenteren met kinderen.'