donderdag, 22. oktober 2015 - 19:57 Update: 22-10-2015 21:51

'Mogelijk aanslag op accomodatie asielzoekers voorkomen'

Duitse politie heeft mogelijk aanslag op accomodatie asielzoekers voorkomen
Foto: fbf
Bamberg

In Zuid-Duitsland, in Beieren, zou een rechtsextreme groep van plan zijn geweest om aanslagen te plegen op asielzoekerscentra en linkse politici.

De verdachten hadden onder meer een centrum voor vluchtelingen uit de Balkan in Bamberg op het oog. De Duitse politie wist al drie verdachten te arresteren, voor de andere tien ligt een arrestatiebevel klaar. Dit meldt de Suddeursche Zeitung donderdag. 

Woensdag werden bij een groot opgezette razzia 11 mannen en 2 vrouwen aangehouden. Een aantal van die verdachten zou online materiaal hebben besteld om  'zeer gevaarlijke explosieven' te kunnen maken, zo laat procureur generaal Erik Ohlenschlager van Bamberg donderdag weten. Het gaat volgens hem om een gevaarlijke en serieus te nemen groep. De verdachten zijn tussen de 21 en 36 jaar oud.

De politie heeft 12 woningen in de regio Franken doorzocht en vond daarbij vlaggen met hakenkruizen, propagandamateriaal en steek- en vuurwapens. De rechtsextremisten hadden via internet explosieven in Polen besteld. De Duitse politie wist het pakket te onderscheppen. In het pakket bevond zich 16 kilo kogelbommen, aldus de krant. deze  bommen kunnen mensen heel erg verwonden en zelfs doden als ze in een auto of afgesloten ruimte worden gegooid.

In Bamberg is een tweede opvangcentrum gepland speciaal voor asielzoekers uit de Balkan. De regering van de deelstaat Beieren hoopt de vele migranten uit Balkanlanden die naar Duitsland komen op die manier sneller te kunnen terugsturen.