vrijdag, 23. oktober 2015 - 10:04 Update: 23-10-2015 10:05

Oranje speelt in het voorjaar 2016 tegen Engeland

Foto van Oranjespeler | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

Het Nederlands elftal speelt in het voorjaar 2016 een oefenwedstrijd tegen Engeland. De Three Lions en Oranje nemen het dinsdag 29 maart in het Wembley Stadium, het nationale stadion van Engeland, tegen elkaar op. Kick-off van het duel in Londen is om 20.00 uur lokale tijd (21.00 uur in Nederland).

Nederland en Engeland, dat momenteel de tiende plaats bekleedt op de FIFA-ranglijst, stonden 19 keer eerder tegenover elkaar. Met vijf overwinningen, vijf verliespartijen en negen gelijke spelen, is er sprake van een perfecte balans.

De laatste keer dat de landen tegen elkaar uitkwamen was op 29 februari 2012. Het oefenduel op Wembley eindigde in een 3-2 overwinning voor Nederland. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Arjen Robben (2x) en Klaas Jan Huntelaar scoorden voor Oranje, terwijl Gary Cahill en Ashley Young voor de Engelse treffers tekenden.

Voor het treffen op Engelse bodem, komt Oranje eerst thuis in actie tegen Frankrijk, groepsgenoot in de komende WK-kwalificatiereeks. De ontmoeting met de gastheer van UEFA EURO 2016 is gepland op vrijdag 25 maart. Locatie en aanvangstijd volgen in een later stadium.

De statistieken van de 23 onderlinge ontmoetingen zijn licht in het voordeel van het Nederlands elftal. In tien gevallen stapte Oranje als winnaar van het veld, viermaal was er geen winnaar en in negen wedstrijden was de volle winst voor Frankrijk. Ook het doelsaldo is met 51 tegen 37 in het voordeel van Nederland. Het laatste duel, een vriendschappelijke ontmoeting, dateert van 5 maart 2014. Frankrijk was in Parijs te sterk voor Nederland (2-0). 

Categorie: