vrijdag, 23. oktober 2015 - 13:07 Update: 23-10-2015 16:29

Massale oproep op Facebook, staande ovatie in veertiende minuut

Massale oproep op Facebook, staande ovatie in veertiende minuut
Foto: Frank van den Berg
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De ziekte van John Cruijff is de voetbalsupporters niet in de koude kleren gaan zitten. Op Facebook is zelfs een actie ontstaan waarbij iedere stadionbezoeker in de Eredivisie wordt opgeroepen om in de veertiende minuut een staande ovatie te geven voor Cruijff.

Donderdag werd bekend dat de legendarische nummer veertien aan longkanker lijdt. De exacte details zijn nog niet bekendgemaakt, de onderzoeken lopen nog. Ondertussen werd Cruijff door bijna iedere voetbalprominent gesteund, net als door vele voetballiefhebbers over de hele aardbol, van Nederland, tot Spanje, tot Zuid-Amerika. Iedereen leeft mee met de speler die de wereld zo veel voetbalplezier heeft gebracht.

"Aankomend weekend bij alle Eredivisie- wedstrijden elke supporter in de veertiende minuut een staande ovatie voor Johan Cruijff en alle andere mensen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Laat je steun zien voor alle mensen met deze verschrikkelijke ziekte", zo luidt een oproep op Facebook aan alle stadionbezoekers. Cruijff speelde in zijn fantastische loopbaan voor Ajax en Feyenoord.

Categorie:
Provincie: