vrijdag, 23. oktober 2015 - 18:47 Update: 24-10-2015 9:54

Schurft uitgebroken in noodopvang asielzoekers in Limburgse Reuver

Bij zeker 30 vluchtelingen in Reuver is schurft geconstateerd
Foto: SXC
Reuver

In het Limburgse Reuver waar in sporthal De Schans 200 vluchtelingen worden opgevangen, is schurft uitgebroken.

Zeker 30 vluchtelingen hebben de huidziekte opgelopen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Dit meldt onder meer de NOS vrijdag. De GGD liet weten dat er eerder twee mensen uit Eritrea met schurft besmet bleken te zijn, die inmiddels behandeld zijn. De vluchtelingen zaten toen nog in Swalmen, waar ze drie dagen werden opgevangen. Vrijdag zijn ze overgebracht naar Reuver.

De 30 vluchtelingen bij wie de huidziekte is geconstateerd, worden behandeld. Veiligheidsregio Limburg laat op Twitter weten dat de situatie onder controle is. Schurft is een besmettelijke huidziekte, die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Het is geen ernstige ziekte die goed te behandelen is. Wel is het belangrijk dat mensen in de directe omgeving van de patiënt met schurft meebehandeld worden, ook wanneer zij helemaal geen jeuk of huidafwijking hebben.

Al eerder kwam naar buiten dat politieagenten die in contact komen met vluchtelingen bang zijn dat ze besmettelijke ziektes oplopen, zoals schurft of tbc. Agenten vinden dat vluchtelingen medisch gescreend moeten worden bij aankomst. 

Provincie: