vrijdag, 23. oktober 2015 - 23:02 Update: 23-10-2015 23:44

Toeristen en bewoners in plaatsen westelijk kustgebied Mexico massaal geëvacueerd

Toeristen en bewoners in plaatsen weselijke kustgebied Mexico massaal geëvacueerd
Foto: BBC

Aan de westelijke kust van Mexico zijn vanavond op grote schaal toeristen en inwoners geëvacueerd. Dit vanwege de komst van de zeer zware orkaan Patricia.

Kustplaaatsen, zoals Puerto Vallarta, die bij Amerikanen en Canadezen populair zijn, zijn veranderd in spooksteden. Met bussen zijn meer dan 10.000 toeristen naar de stad Guadalajara in het binnenland gebracht. Dit melden verschillende media vrijdagavond.

Verwacht wordt dat Patricia zaterdag in de vroege uurtjes aan land komt. Gevreesd wordt dat de orkaan over land trekt en via de Golf van Mexico richting de VS trekt.

Puerto Vallarta ligt in de gevarenzone. Het stadje ligt in het gebied waar de orkaan waarschijnlijk aan land komt. Het leger is in dit gebied ingezet. Daarnaast is een legereenheid met noodmiddelen, onder meer veldkeukens, onderweg naar het gebied. De politie heeft 400 extra agenten naar de kust gestuurd. 

Meteorologen  waarschuwen voor een 'potentiële catastrofe'. In tientallen gemeenten is de noodtoestand uitgeroepen. Er wordt gewaarschuwd voor vloedgolven, overstromingen, aardverschuivingen, extreme regenval en windstoten van 400 km/u. Drie vliegvelden zijn inmiddels gesloten. In Manzanillo en elders sloegen inwoners uit voorzorg proviand in om het als Patricia de kust bereikt even te kunnen uitzingen.

Categorie:
Tag(s):