zaterdag, 24. oktober 2015 - 10:00 Update: 24-10-2015 20:30

Bus- en tramchauffeurs moeten steeds vaker noodstop maken voor appende fietsers

OV-bedrijven: bestuurders moeten steeds vaker ingrijpen om appende fietsers te ontwijken
Foto: Bewerkt door Blik op Nieuws
Amsterdam

Bus- en tramchauffeurs moeten steeds vaker ingrijpen om een aanrijding met fietsers of voetgangers te voorkomen.

Volgens de vervoersbedrijven komt dat omdat er veel wordt geappt en gebeld in het verkeer. Dit schrijft het AD zaterdag. Bus- en trambestuurders van Connexxion, Syntus, RET, GVB en HTM maken steeds vaker een noodstop, zo laten ze aan de krant weten. Hendri Beltman van busbedrijf Connexxion: 'Het loopt uit de hand. Fietsers en voetgangers staren naar het schermpje van hun mobiele telefoon en hebben totaal geen oog meer voor de omgeving.'

Het plotselinge remmen van een bus of tram is ook voor de passagiers onveilig. Bus- en trampassagiers dragen geen gordel en de kans op ernstige ongelukken is daardoor veel groter aldus Beltman. Beltman pleit voor lessen op de basisschool zodat kinderen leren hoe ze hun mobieltje in het verkeer moeten gebruiken. Volgens Melanie Snijders, woordvoerder van Syntus, fietsen appende groepen jongeren rond 'als een kip zonder kop'. 

Er zijn geen exacte cijfers bekend over hoe vaak het mis gaat in het verkeer, maar volgens HTM moeten bus- en tramchauffeurs in Den Haag alleen al 40 keer per dag ingrijpen om een aanrijding te voorkomen.

 

 

Provincie:
Tag(s):