zaterdag, 24. oktober 2015 - 17:48 Update: 24-10-2015 18:26

Twaalf aanhoudingen na inval in koffiehuis

Twaalf aanhoudingen na inval in koffiehuis
Foto: fbf
Den Haag

De politie deed in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 3.00 uur een inval in een koffiehuis aan de Vaillantlaan op verdenking van illegale gokpraktijken.

Bij de inval werden twaalf verdachten aangehouden, in de leeftijd van 24 tot 50 jaar oud uit Den Haag, Rotterdam en België.

De politie had informatie dat het koffiehuis na sluitingstijd open bleef en dat er mogelijk illegaal gegokt werd. Het Arrestatie Team deed de inval in het koffiehuis rond 3.00 uur, ruim na de sluitingstijd van het koffiehuis, dit omdat er mogelijk wapens in het koffiehuis aanwezig waren. Deze werden niet aangetroffen. Op het moment van de inval waren er twaalf personen aanwezig in het koffiehuis. Deze zijn allemaal aangehouden op verdenking van het deelnemen aan illegale gokpraktijken. De bezoekers werden één voor één uit het koffiehuis gehaald, gefouilleerd in afgevoerd naar het bureau voor verhoor. Op het bureau kregen de verdachten direct een transactie aangeboden van de officier van jusitie. De verdachten hadden aanzienlijke geld bedragen zij zich, dit is in beslag genomen.

Bestuurlijke rapportage

De resultaten van de actie zullen worden gedeeld met de gemeente, deze gaat kijken of er bestuurlijke maatregelen genomen dienen te worden richting het koffiehuis. 

Ondermijning

Al geruime tijd is ondermijning een belangrijk thema voor politie en justitie. Ondermijning heeft vaak te maken met onzichtbare criminaliteit zoals illegale gokpraktijken vaak vanuit criminele samenwerkingsverbanden die zich georganiseerd bezig houden met onder meer witwassen.

Provincie:
Blik op 112: