zondag, 25. oktober 2015 - 16:45 Update: 25-10-2015 19:09

MTV European Music Awards 2016 in Rotterdam

De MTV European Music Awards 2016 in Rotterdam
Rotterdam

Rotterdam is zeer verheugd om in 2016 voor een tweede keer gaststad te zijn van de MTV European Music Awards (EMA). De ‘2016 MTV EMA’s vindt volgend jaar op 6 november plaats in Ahoy Rotterdam. MTV heeft dat zondagmiddag bekend gemaakt voorafgaand aan de 2105 EMA’s in Milaan.

De MTV EMA geldt als een van de grootste muziekshows ter wereld. De awardshow wordt uitgezonden in 115 landen en bereikt zo’n 130 miljoen huishoudens. Rotterdam heeft actief gelobbyd om het evenement voor een tweede keer naar de stad te halen. Ahoy, Rotterdam Festivals, Rotterdam Partners en de gemeente hebben hiervoor nauw samen gewerkt.

Wethouder Pex Langenberg (Cultuur): 'Wij zijn ontzettend trots dat Rotterdam gaststad is van de 2016 MTV EMA’s. De MTV awards passen goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid waar ‘jonge stad’ een thema is. De komst van dit fantastische muziekevenement draagt bovendien bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad.' 

Waanzinnig spektakel

Het prestigieuze evenement zal in het Sportpaleis Ahoy plaatsvinden. Ahoy – directeur Peter van der Veer: “Ahoy is zeer verheugd met de terugkeer van de MTV EMA’s naar Rotterdam, hét internationale muziekspektakel van het jaar. In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats, maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy. Er zal alles uit de kast gehaald worden om een waanzinnig spektakel neer te zetten waarmee één van de meest memorabele European Music Awards uit de geschiedenis van MTV een feit wordt. Wij kijken er enorm naar uit!”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):