zondag, 25. oktober 2015 - 16:49

Veerkrachtig Ajax boekt ruime overwinning op Vitesse

Arnhem

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Ajax heeft zondag goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Frank de Boer toonde tegen Vitesse veerkracht door een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-3 overwinning.

En dus versterken de Amsterdammers hun koppositie en kunnen ze met een gerust hart kijken naar Feyenoord, dat later op de zondagmiddag het altijd lastige AZ ontmoet.

Ajax begon ondanks de ruime overwinning slordig aan het duel, echt gevaarlijk werd Vitesse niet. Het vizier bij de Arnhemmers stond wel erg vaak niet op scherp, een van de oorzaken waarom de ploeg van trainer Peter Bosz uiteindelijk niet de drie punten overhield aan het duel.

Vitesse kwam desondanks wel op voorsprong. Valeri Qazaishvili zag zijn schot vanaf randje zestienmeter via het been van Joël Veltman en de binnenkant van de paal achter doelman Jasper Cillessen belanden. De Arnhemmers leken niets te vrezen, al had Ajax voor rust op voorsprong moeten komen. Riechedly Bazoer schoot van dichtbij de op de handen van de uitstekend keepende Eloy Room.

Ajax kwam twintig minuten voor tijd langszij. Viktor Fischer reageerde alert bij een afvallende bal van de paal en trok Ajax uit het slob. Nog geen twee minuten later scoorde Riechedly Bazoer de 1-2. De middenvelder zette Vitesse-verdediger Maikel van de Werff eenvoudig aan de kant en schoot via de paal raak. Lasse Schöne besliste vijf minuten voor het eind de wedstrijd door een voorzet van debutant Sam Hendriks in het doel te schieten.

Ajax is met 25 punten uit de eerste tien wedstrijden koploper in de Eredivisie. Vitesse volgt op acht punten en bezet de vijfde plaats.