maandag, 26. oktober 2015 - 8:02 Update: 26-10-2015 17:28

Politie gaat uit van brandstichting parkeergarage Bergen op Zoom

Grote brand in parkeergarage Bergen op Zoom, brandweer ontruimt appartementencomplex
Foto: MV
Bergen op Zoom

In een parkeergarage aan de Goudbaard in Bergen op Zoom is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken.

De brand brak rond 04.45 uur uit. De brandweer schaalde op naar 'zeer grote brand' zo meldt Brandweer West Brabant op Twitter. Het appartementencomplex boven de parkeergarage is compleet ontruimd. Omdat er sprake is van meerdere brandhaarden houdt de brandweer rekening met brandstichting. 

Het appartementencomplex bestaat uit 60 woningen. Bij de brand ontstond veel rook ontwikkeling en de vlammen waren buiten het gebouw te zien. Enkele bewoners raakten lichtgewond door het inademen van rook en zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht. Rond half acht kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. De brandweer zette voor het bestrijden van de brand vier blusvoertuigen en een hoogwerker in.

De tientallen bewoners van het appartementencomplex zijn opgevangen in een sporthal. Het is nog niet bekend wanneer zij weer naar hun woning terug kunnen. In de parkeergarage waar de brand woedde stonden ongeveer 35 auto's. 

Onderzoek

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek gestart. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek. Agenten houden een buurtonderzoek en nemen getuigenverklaringen op.

Provincie:
Blik op 112: