maandag, 26. oktober 2015 - 9:22 Update: 08-11-2015 19:50

De nieuwe MINI Cabrio gebouwd in Born

De nieuwe MINI Cabrio gebouwd in Born
Foto: Mini
Born

De nieuwe MINI Cabrio – die op de Tokyo Motor Show (30 oktober t/m 8 november 2015) zijn wereldpremière beleeft – is het tweede model dat VDL Nedcar in Born in productie neemt. In tegenstelling tot de MINI driedeurs die ook in Oxford van de band rolt, wordt de nieuwe MIN Cabrio uitsluitend in Nederland gebouwd. De nieuwe MINI Cabrio staat vanaf maart 2016 bij de Nederlandse MINI dealers en is leverbaar vanaf € 24.990.

De MINI Cabrio is nog altijd uniek. Het is de enige premium cabriolet in het compacte segment. Het stoffen cabriodak is van hoge kwaliteit. Aspecten als geluidsisolatie en veiligheid kregen extra aandacht bij de ontwikkeling. Bovendien is het dak voor het eerst volledig automatisch te openen en te sluiten. Dat duurt 18 seconden en kan ook rijdend tot snelheden van 30 km/uur.

Uniek zijn de ‘sliding roof function’ en de onzichtbaar in de carrosserie opgenomen ‘rollover protection’. De nieuwe generatie MINI Cabrio biedt vier volwaardige zitplaatsen en is in alle opzichten ruimer dan zijn voorganger. Dat geldt ook voor de bagageruimte, die 25 procent in volume is toegenomen tot 215 liter met gesloten kap (160 liter met open dak).

Prijzen en uitrusting

MINI Cooper Cabrio € 27.990, MINI Cooper D Cabrio € 30.990, MINI Cooper S Cabrio € 35.990. Tot de riante standaarduitrusting behoren onder meer Park Distance Control (PDC) achter, een start/stop-knop inclusief Keyless Go en de Easy Load functie, waarmee de onderste rand van het gesloten dak omhoog scharniert voor betere toegang tot de bagageruimte. Verder is ook elke MINI Cabrio voorzien van snelheidsafhankelijke Servotronic stuurbekrachtiging en Dynamic Stability Control (DSC) inclusief Dynamic Traction Control (DTC) en Electronic Differential Lock Control (EDLC).

Categorie:
Provincie:
Tag(s):