maandag, 26. oktober 2015 - 9:29 Update: 26-10-2015 10:14

Solar Team Eindhoven wint goud met gezinsauto’s op zonne-energie

Solar Team Eindhoven wint goud met gezinsauto’s op zonne-energie
Foto: Foto: Solar Team Bart van Overbeeke
Eindhoven

Het Solar Team Eindhoven van de TU/e heeft voor de tweede keer achtereenvolgend de Cruiserklasse van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen.

De Cruisercategorie is voor gezinsauto’s, waar naast tijd ook naar het aantal vervoerde personen, energieverbruik en innovatie wordt gekeken. Vandaag werd de winnaar bekend gemaakt.

Delft en Twente haalde eerder deze week een eerste en tweede plaats in de World Solar Challenge in de categorie voor snelle zonneauto’s.

Met het winnen van de Cruiser klasse prolongeert het team de titel uit 2013. “Een kroon op ons werk,” zegt teammanager Tom Selten. “En ook bewijzen we met deze prestatie dat we een innovatieve en betrouwbare auto hebben gebouwd.” Het is de eerste keer dat een zonneauto tijdens de World Solar Challenge de volledige drieduizend kilometer aflegt met twee personen. De auto mocht na 1.500 kilometer één keer opladen aan het elektriciteitsnet. Dankzij de hoge gemiddelde snelheden - de Eindhovense auto legde de afstand af met gemiddeld 76 km/u - wordt er gesproken over een uitzonderlijke prestatie voor elektrisch vervoer.