maandag, 26. oktober 2015 - 10:42 Update: 26-10-2015 10:45

Politiehond achterhaalt 16-jarige jongen met gestolen auto

Politiehond achterhaalt 16-jarige jongen met gestolen auto
Foto: Archief EHF
Jubbega

Een 16-jarige jongen werd maandagochtend vroeg bij Jubbega door een politiehond achterhaald nadat hij na een achtervolging en een aanrijding was weggerend.

Agenten zagen tegen twintig over vier een auto met hoge snelheid door Gorredijk rijden. Een stopteken had geen effect, de bestuurder ging er met nog grotere snelheid vandoor. Na een achtervolging over onder meer een fietspad langs de Opsterlandse Compagnonsvaart raakten de agenten de wagen uit het oog. Korte tijd later zagen ze de auto zwaar beschadigd bij de Slusleane richting Jubbega staan, het gevolg van een botsing met een deel van een brug.

Een politiehond achterhaalde enige tijd later op een speelveld aan de Slusleane vlakbij de bebouwde kom van Jubbega de vermoedelijke bestuurder van de wagen, een 16-jarige jongen. Hij bleek niet te zijn teruggekeerd na een verlof in een instelling in Groningen. De auto was bij een garagebedrijf in Groningen gestolen. De jongen werd in een ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet verder onderzoek.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):