maandag, 26. oktober 2015 - 12:14 Update: 26-10-2015 21:12

Twee Chinese panda's naar Ouwehands Dierenpark 'teken van bijzondere band'

Nederland krijgt van China twee panda's
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Nederland krijgt twee panda's van China uitgeleend. De twee panda’s die door China worden uitgeleend aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn ‘een teken van de bijzondere band tussen China en Nederland’.

Dat zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) maandag in Peking in een reactie op het nieuws dat Nederland panda’s mag gaan huisvesten. 'Mooi dat ze bij ons komen, een aanwinst voor ons land'.

Volgens Koenders is het een eer om panda’s te krijgen, want er zijn maar enkele landen die Nederland voorgingen. De minister noemt het prachtig dat de zwart-witte beren binnenkort voor Nederlands publiek te zien zijn.

Voor de komst van de panda’s is door staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Chinese State Forestry Administration. ‘De samenwerking op het gebied van de panda’s biedt een goede basis om ook rond andere dierbeschermingsprogramma’s verder samen op te trekken’, aldus Dijksma. ‘Het biedt de kans expertise en ervaring uit te wisselen en bij te dragen aan onderzoek, fok- en natuurbeschermingsprogramma’s.’

Aan de komst van de panda’s zijn voor de Nederlandse staat geen kosten verbonden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):