maandag, 26. oktober 2015 - 12:30 Update: 26-10-2015 13:20

Schiphol is een van duurste luchthavens om te parkeren

Schiphol is een van duurste luchthavens om te parkeren
Foto: Archief EHF
Enschede

Uit onderzoek van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl blijkt dat reizigers op de regionale vliegvelden gemiddeld een derde minder betalen voor een parkeerplaats dan op grote luchthavens.

In het herfstrapport 2015 'Parkeren op het vliegveld' zijn de parkeertarieven onderzocht van 16 vliegvelden die het meest worden gebruikt als vertrek luchthaven door Nederlanders en Vlamingen. Dit meldt vliegveldinfo.nl.

De grootte van het vliegveld heeft invloed op de parkeerkosten. Zo betalen  reizigers voor een weekendje parkeren op één van de acht grootste luchthavens gemiddeld 45 euro. Drie dagen parkeren op een regionaal vliegveld is gemiddeld 33 procent goedkoper, namelijk 30 euro.

De Reiswebsite Vliegveld.nl onderzocht de parkeertarieven vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden. De acht grootste vliegvelden qau passagiesaantallen berekenen het meeste parkeergeld, met uitzondering van Eindhoven Airport. Eindhoven Airport is allang geen regionaal vliegveld meer, maar toch hanteert het voor een weekend parkeren nog wel een tarief (€ 30) vergelijkbaar met regionale vliegvelden als Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde.

Voor een week parkeren is de reiziger in Duitsland het goedkoopst uit en in Nederland het duurst. Op Schiphol betaalt men 79,90 euro voor een week parkeren, in België 66,20 euro en in Duitsland is de automobilist 46,30 euro kwijt. Een week parkeren bij Eindhoven, Maastricht en Rotterdam kost rond de 55 euro.
 

Provincie: