maandag, 26. oktober 2015 - 13:36 Update: 26-10-2015 13:41

Voorzitter Van der Wiel stapt op sc Heerenveen

Voorzitter Van der Wiel stapt op sc Heerenveen
Foto: Archief EHF
Heerenveen

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) SC Heerenveen kan op zoek naar een nieuwe voorzitter. Jelko van der Wiel is maandag zelf opgestapt bij de Friese club. Dat maakte Van der Wiel maandag bekend tijdens een persconferentie in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik doe dit met pijn in mijn hart en met een heel dubbel gevoel, maar in het belang van sc Heerenveen", aldus Van der Wiel op de website van sc Heerenveen. Het is al maanden onrustig op bestuurlijk gebied in Friesland. Het vertrek van Van der Wiel hing dan ook al enige tijd in de lucht.

"Ik ben in een aantal mensen zeer zeker teleurgesteld", zei Van der Wiel. "Heeft het gelegen aan de bestuursvorm? Wellicht, maar in welke bestuursvorm dan ook, indien er geen respect, vertrouwen en transparantie bestaat, gaat iedere bestuursvorm mislukken. Wel adviseer ik om de bestuursvorm kritisch en grondig te onderzoeken."

Van der Wiel hoopt dat het vanaf nu beter gaat met 'zijn' sc Heerenveen. "Laten we hopen dat er weer een frisse wind gaat waaien door sc Heerenveen, en dat de absoluut noodzakelijke rust op bestuurlijk niveau weer terug mag keren. Mocht ik in de toekomst ergens mee kunnen helpen, ik blijf beschikbaar voor de mooiste club die er bestaat", besloot hij.

Bij sc Heerenveen is het de laatste tijd erg onrustig. Trainer Dwight Lodeweges stapte op na een teleurstellende seizoenstart. Foppe de Haan neemt voorlopig zijn taken over maar zal het seizoen niet afmaken. Na tien duels staan de Friezen op de vijftiende plaats met slechts acht punten.

Categorie:
Provincie: