maandag, 26. oktober 2015 - 13:53 Update: 26-10-2015 17:30

'Giovanni Infantino kandidaat-voorzitter FIFA'

'Lotingman Infantino meldt zich ook bij FIFA'
Foto: Fifa
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Giovanni Infantino gaat ook een gooi doen naar het voorzitterschap van de FIFA. De UEFA wil hem voordragen als kandidaat-voorzitter van de FIFA. Dat meldt het Britse persbureau Press Association.

Lotingen

De Zwitserse secretaris-generaal van de Europese voetbalbond is vooral bekend van de lotingen van de Europese competities. In een telefonische spoedvergadering zal de kandidatuur van de rechterhand van Michel Platini worden besproken. Later vandaag zal Infantino zijn kandidatuur bevestigen.

Eerder vandaag werd al bekend dat Salman Bin Ebrahim Al Khalifa een poging doet om voorzitter van de FIFA te worden. Of Michel Platini mee kan doen aan de verkiezing is nog de vraag. Hij is momenteel voor negentig dagen geschorst. De deadline voor de kandidaatstelling is maandag. 

Op 26 februari 2016 zal de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond worden gekozen. De overige kandidaten zijn Jérôme Champagne, de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en David Nakhid, oud-international van Trinidad & Tobago.

Categorie: