maandag, 26. oktober 2015 - 21:34 Update: 27-10-2015 12:20

Puinhoop in villa van Monique van de Ven na inbraak

Villa van Monique van de Ven na inbraak veranderd in puinhoop
Foto: Archief bon
Blaricum

De villa van Monique van de Ven en Edwin de Vries is in een puinhoop veranderd na het bezoek van een doorgedraaide Amsterdammer.

De 23-jarige man was afgelopen zondag even voor tienen de villa van de Blaricummers binnengedrongen. De BN'ers waren op dat moment niet thuis. Volgens ingewijden tegenover De Gooi en Eemlander was de man bezig meubilair en schilderijen in de open haard te gooien. Het management van Van de Ven meldt desgevraagd dat er is ingebroken en ook dat er is geprobeerd brand te stichten.

De buren van het stel alarmeerde de brandweer. Deze hoefde niet in actie te komen. Van de dader ontbrak ieder spoor tot de politie door een eigenaar van een horecazaak in de buurt van de villa werd gebeld met de melding dat ze een vervelende klant de zaak hadden uitgezet. De politie wist de man op te sporen en hielden hem. Hij bleek na onderzoek de indringer van de villa van Van de Ven.

Waarom hij uitgerekend de woning van Van de Ven en De Vries als doelwit koos, kan de politie niet zeggen. De man zit nog vast en wordt verhoord. Volgens het management van Van de Ven heeft de verdachte 'niks te maken' met de familie. ,,Het was heel erge pech'', zegt een woordvoerster.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: