dinsdag, 27. oktober 2015 - 15:03

Vier aanhoudingen voor drugshandel en witwassen

Vier aanhoudingen voor drugshandel en witwassen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Emmen

De politie heeft dinsdag in Emmen vier personen aangehouden bij invallen in het kader van een ondermijningsonderzoek. Zij worden verdacht van drugshandel en het witwassen van crimineel verkregen geld. Gedurende de actiedag werden vijf locaties in Emmen bezocht. Er is beslag gelegd op drugs, geld en een auto.

Bij de politie kwamen meldingen binnen over mogelijke drugshandel door beide hoofdverdachten. De politie verzamelde informatie over de verdachten (26 en 22 jaar verblijvend in Emmen) en hun uitgavenpatroon. Dat patroon en hun bezittingen passen niet bij hun inkomen. Dat was begin 2015 aanleiding om een onderzoek te starten. In dit onderzoek kreeg de politie zicht op diverse panden die een rol spelen rondom de twee aangehouden verdachten. Het onderzoek was vandaag aanleiding voor het bezoeken van die panden. Beide verdachten zijn vanochtend vroeg aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verhoor.  

Er zijn 1300 gram softdrugs, een blok wit poeder en voorwerpen die worden gebruikt bij drugshandel in beslag genomen. Ook werd in het kader van misdaad mag niet lonen beslag gelegd op een auto en een geldbedrag.

Provincie:
Blik op 112: