dinsdag, 27. oktober 2015 - 21:31

'Diesel' PSV wint uiteindelijk van Genemuiden en bekert verder

'Diesel' PSV wint uiteindelijk van Genemuiden en bekert verder
Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV heeft dankzij een 6-0 zege op SC Genemuiden de vierde ronde van de KNVB Beker bereikt. Anders dan de eindstand doet vermoeden kwam de zege maar moeizaam tot stand. PSV hield de amateurs een uur lang in leven, maar liep in de slotfase uit naar een ruime voorsprong. Gaston Pereiro nam de helft van de productie voor zijn rekening.

PSV nam het duel met de Hoofdklasser uitermate serieus. Phillip Cocu trainde maandag besloten en bracht dinsdagavond een sterk elftal op de been. Luciano Narsingh, Adam Maher, Jeffrey Bruma en Jeroen Zoet bleven negentig minuten op de bank, de rest van het elftal bleef aardig intact.

De 31.000 vooral jonge toeschouwers in het Phillip Stadion zagen PSV voortvarend starten en mochten na acht minuten voor het eerst juichen. Wie anders dan Luuk de Jong zette de Eindhovenaren met het hoofd op 1-0. PSV bleef de bovenliggende partij, maar door slordigheden en gemiste kansen wist de thuisploeg de marge niet te vergroten. 

Het duurde een uur voordat PSV definitief afstand nam van de amateurs. Pereiro gaf het goede voorbeeld. Na een combinatie met Luuk de Jong schoot hij beheerst de 2-0 binnen en luttele momenten later kon hij ongehinderd de derde van de avond binnen schieten. 

Ook Davy Pröpper deelde mee in de vreugde; de middenvelder schoot van afstand met buitenkant wreef de vierde binnen achter doelman Albert Flier. Hector Moreno en Gaston Pereiro bepaalden de eindstand op 6-0.
Geen nieuwe stunt dus voor Genemuiden, dat in de vorige ronde stuntte tegen ADO Den Haag. PSV bereikt als eerste club de vierde ronde.

Categorie:
Provincie: