woensdag, 28. oktober 2015 - 9:40 Update: 28-10-2015 11:04

Automobilist mag straks 130 rijden op A2 tussen Utrecht en Amsterdam

VVD en PvdA willen op de hele A2 straks maximum snelheid van 130 km
Foto: Archief EHF
Den Haag

De regeringspartijen VVD en PvdA zijn bereid om op ten duur op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de maximum snelheid te verhogen naar 130 km per uur. Nu gelden op dit traject verschillende maximum snelheden, wat erg verwarrend is voor de automobilist. Dit schrijven verschillende media woensdag.

Op het eerste stuk, vanaf Amsterdam gezien, mag 100 km per uur gereden worden. Van Vinkeveen tot Maarssen mag alleen 's avonds en 's nachts 130 km per uur worden gereden, daarna geldt weer de 100 km per uur tot Utrecht. 

VVD-Kamerlid Visser vindt de huidige limiet van 100 km per uur op bepaalde delen van de weg onzin. Wat haar betreft moet in stappen overgegaan worden naar 130 km per uur. Binnen heel korte tijd zou er wat haar betreft 's nachts overal tussen Amsterdam en Utrecht 130 mogen worden gereden. En daarna zou de snelheid ook overdag moeten worden verhoogd.

Dat de snelheidsbeperking werd ingesteld heeft te maken met met verkeersveiligheid, de natuur en luchtkwaliteit. Maar de onduidelijkheid bij automobilisten over de snelheid en het tijdstip waarop bepaalde snelheden gelden, zorgen voor torenhoge boetes.

Visser: 'Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu moet beginnen met de maximumsnelheid in de nacht overal op 130 kilometer per uur te brengen. Dat kan meteen worden geregeld. Vervolgens moet ze onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om ook overdag de snelheid te verhogen.'

Provincie:
Tag(s):