woensdag, 28. oktober 2015 - 12:27 Update: 28-10-2015 13:25

Rugby één van de snelst groeiende sporten in Nederland

Rugby één van de snelst groeiende sporten in Nederland
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Hoewel de finale van het WK Rugby nog gespeeld moet worden is het ledenaantal van de jeugd van Rugby Nederland reeds met 17% gegroeid tijdens het WK toernooi.

Dat is een ongekende groei zo meldt Rugby Nederland. ''Er is dus een merkbaar effect van al de televisie aandacht, de grote schermen op marktterreinen, de 200.000 Rugby Magazines die door 34 clubs zijn verspreid, de Rugby Clinics, de introductie cursussen en alle andere activiteiten die door vele clubs in heel Nederland hebben plaatsgevonden''. 

Rugby in ons land

Op 24 september 1918 werd de eerste officiële Nederlandse Rugbyvereniging opgericht: de Delftsche Studenten Rugby-Club. In 1919 werden twee nieuwe teams opgericht, de Amsterdamse Studenten Rugby Vereniging (ASRV) en de Groningsche Studenten Rugby Club Forward (GSRC). Deze twee teams en DSR-C vormden samen op 7 september 1920 de Nederlandse Rugby Bond. Later werd de Rotterdamse club RSSV het vierde lid van de Rugby Bond.

Sinds 1975 wordt de sport in Nederland ook door vrouwen gespeeld. Tijdens het eerste lustrum van Rugbyclub Wageningen spelen vriendinnen van spelers van Rugbyclub Wageningen en ESRC The Elephants de eerste damesrugbywedstrijd op Nederlandse bodem. Rugby dames- en meisjesteams zijn heden ten dage over het hele land te vinden. Het Nationale Damesteam Rugby Union heeft in tegenstelling tot de mannen al meegedaan aan eindrondes van het wereldkampioenschap.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):