woensdag, 28. oktober 2015 - 13:09 Update: 28-10-2015 18:58

Moeder (31) doodgevonden baby’s aangehouden

Moeder (31) overleden baby’s Heerhugowaard gevonden en aangehouden
Foto: Archief EHF
Heerhugowaard/Alkmaar

De politie heeft woensdagochtend een 31-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden in verband met het onderzoek naar de aangetroffen overleden baby’s in Heerhugowaard. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

DNA-match

Het DNA van de vrouw komt overeen met de twee baby’tjes die begin deze maand werden aangetroffen in een woning aan de Schelde in Heerhugowaard. De verdachte zit in de beperkingen. Dit betekent dat zij alleen met haar advocaat contact mag hebben. 'Om die reden worden er verder geen mededelingen gedaan over het onderzoek', aldus de politie.

Op de Schelde in Heerhugowaard werd vorige week dinsdag een tweede overleden baby aangetroffen. De politie deed zoeking in een woning na de vondst van een dode baby in een tas op 8 oktober in dezelfde straat.

Twee babylijkjes gevonden

De politie had de vondst van de baby niet eerder bekend gemaakt omdat zij eerst een DNA onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) liet doen om te onderzoeken of de baby’s verwantschap hadden met de 34-jarige bewoonster of de 35-jarige vrouw die spullen had opgeslagen in een schuur van een woning aan de Schelde. Geen van beide vrouwen bleek de moeder van de baby’s te zijn. De politie deed vervolgens onderzoek naar de rol van beide vrouwen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):