woensdag, 28. oktober 2015 - 13:29

Politie pakt jongen op die op social media beweert niet te pakken te zijn

Politie pakt jongen op die op social media beweert niet te pakken te zijn
Foto: MV
Zoetermeer

Politieagenten hielden dinsdag 27 oktober een 15-jarige jongen uit Zoetermeer aan omdat hij zich had verzet tijdens een eerdere aanhouding.

Tijdens een opstootje in winkelcentrum Leidsewallen wilden collega’s de jongen aanhouden omdat hij zich hinderlijk gedroeg. Hij wist te ontkomen en plaatste niet veel later een filmpje op social media waarin hij de politie beledigde en beweerde dat de politie hem niet zou kunnen pakken. Het tegendeel bleek waar.

Maandag 26 oktober ontving de politie een melding rond 15.00 uur dat er een groep jongeren zich hinderlijk ophield in winkelcentrum Leidsewallen. Toen twee agenten het winkelcentrum inliepen zagen zij inderdaad een groep die vuurwerk afstak en het winkelend publiek hinderde. Toen de agenten de groep vroegen weg te gaan kregen zij een grote mond van de groep. Omdat een van de jongens uitdagend dicht voor een agent ging staan werd deze gehinderd in zijn werk. Hierop werd de jongen (een bekende van de politie) aangehouden. Hij heeft de nacht in een cel doorgebracht.

De jongen verzette zich hevig en na een worsteling, waarbij de agent lichtgewond raakte, wist hij te ontsnappen aan de greep van de agent. De agenten konden de jongen niet meer te pakken krijgen.

Dezelfde dag nog zette de jongen een filmpje op social media waarin hij zich beledigend uitlaat tegenover de politie. Ook beweert hij in het filmpje dat de politie hem niet kan pakken. De politie bewees het tegendeel en klopte een dag later bij de jongen aan.

De jongen had zich in zijn woning verstopt achter een schot. Helaas bleek hij weer de politie niet te slim af te kunnen zijn: zijn voeten staken namelijk nog achter het schot vandaan. In de woning troffen politieagenten ook nog een nepvuurwapen aan die niet van echt te onderscheiden is. De politie nam deze in beslag.

Provincie:
Blik op 112: