woensdag, 28. oktober 2015 - 15:41 Update: 28-10-2015 16:14

Stichtse Vecht niet blij met verhoging snelheid A2

Stichtse Vecht niet blij met verhoging snelheid A2
Foto: fbf
Stichtse Vecht

De plannen van de regeringspartijen VVD en PvdA om den duur op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht de maximum snelheid te verhogen naar 130 km per uur worden niet door iedereen in dank afgenomen.

Gemeente Stichtse Vecht noemt de plannen voorbarig en is teleurgesteld. 'Of een snelheidsverhoging naar 130 km per uur ’s avonds en ’s nachts op de A2 mag, ligt op dit moment nog onder de rechter. Gemeentes en bewonersgroepen tekenden beroep aan tegen het besluit van de Minister om ’s avonds en ’s nachts de snelheid te verhogen. We verwachten daarover binnenkort een uitspraak. Dit plan loopt daarop vooruit, en dat is bijzonder teleurstellend. Laat eerst de rechter nu eens een uitspraak doen', laat de gemeente woensdagmiddag in een reactie weten.

Volgens de gemeente Stichtse Vecht  is in het plan vooral de onduidelijkheid van verschillende snelheidslimieten niet goed gemotiveerd, 'dan kun je ook alles naar 100 km per uur bijstellen, zoals destijds is afgesproken. De gedeeltelijke verhoging veroorzaakt juist de verwarring. Ik begrijp dat mensen zo snel mogelijk van Amsterdam naar Utrecht willen en vice versa. Maar je moet ook rekening houden met de leefomgeving van mensen die daar wonen. Het gaat ook maar om een kleine 2 minuten tijdswinst', aldus de gemeente.

Harder rijden heeft bewezen nadelige effecten op natuur en gezondheid. 'Je leeft gewoon minder lang. Dat zijn bewezen, harde feiten. Niet zonder reden verlaagde het Rijk bij de verbreding van de A2 de maximumsnelheid bewust van 120 naar 100 km per uur. De milieueffecten waren anders onaanvaardbaar groot, omdat de verbrede A2 meer verkeer aantrekt en uitnodigt tot harder rijden', stelt de gemeente.

Tag(s):