woensdag, 28. oktober 2015 - 16:43 Update: 28-10-2015 16:46

Blatter voelt zich slachtoffer van geplande aanval

Blatter voelt zich slachtoffer van geplande aanval
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter voelt zich het slachtoffer van een 'geplande aanval van de Europese bonden'. De (nog)/(geschorste) voorzitter van de FIFA geeft alles en iedereen, afkomstig uit de UEFA-landen, de schuld van de slechte naam van de Wereldvoetbalbond.

"Het is een groot politiek spel geworden waar zelfs de Europese Unie zich mee bemoeit. Tweemaal hebben ze een resolutie tegen mijn persoon aangenomen. Tweemaal", zegt de 79-jarige Zwitser in een interview met het Russische persbureau TASS. De kiem voor de crisis rond de FIFA en Blatter ligt volgens de bestuursvoorzitter met een persoonlijke aanval van Michel Platini.

"Daarna begon de politiek zich er mee te bemoeien. Degenen die het WK niet kregen, waren boos. Het werd Engeland tegen Rusland en de Verenigde Staten tegen Qatar. Maar je kan de FIFA niet kapot maken. FIFA is niet de Zwitserse bank en FIFA is niet een commercieel bedrijf. Daarna begon justitie zich er mee te bemoeien. De FIFA en ik zijn een politieke speelbal geworden van Amerika en Rusland."

Baas van verkeerde regering

Blatter pleit zichzelf natuurlijk voor de zoveelste keer vrij. Hij voelt zich opnieuw slachtoffer, nu van de reglementen van de FIFA. "Het probleem is dat alleen de president en het uitvoerend comité worden gekozen door het congres. Alle andere FIFA-leden worden gekozen door de bonden. Daarom ben ik de baas van een regering, die niet door mij is gekozen."

Blatter en Platini werden afgelopen maand door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst. De Franse voorzitter van de UEFA zou 2 miljoen Zwitserse Frank (1,8 miljoen euro) op zijn bankrekening gestort hebben gekregen voor zogenaamde bewezen diensten. Omdat de betaling in februari 2011 gold voor de periode 1998-2002 wekte dat alle verwijten van corruptie in de hand.

Vanwege de vermeende betrokkenheid bij corruptie binnen de Wereldvoetbalbond staan beide heren nu op non-actief. Totale onzin volgens Blatter. "Dit heeft niets met gerechtigheid te maken. Ik heb die mensen in de ethische commissie gezet en nu hebben ze niet eens het fatsoen om naar mij of naar Platini te luisteren. Ze hebben een kort onderzoekje gedaan en drie dagen later was ik geschorst."

De media heeft schuld

Als reden voor zijn schorsing noemt Blatter de media. "Zij wilden ons weg hebben en de ethische commissie bezweek onder die druk." De volledige verantwoordelijkheid van de crisis ligt volgens Blatter bij UEFA en bij Platini. "De FIFA bestaat uit 209 nationale bonden, de UEFA wil daar een organisatie van maken met slechts zes confederaties. Een organisatie waarin de UEFA de macht heeft."

Categorie: