donderdag, 29. oktober 2015 - 9:43

UberX nu ook beschikbaar in Rotterdam

UberX nu ook beschikbaar in Rotterdam
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

​Na de succesvolle lancering vorige maand in Amsterdam lanceert Uber vandaag de nieuwe budget optie uberX in Rotterdam. Deze budget variant van UberBLACK is 35% goedkoper dan een reguliere taxi.

Met één druk op de knop kunnen Rotterdammers een rit bestellen bij een beroepsmatige chauffeur die in het bezit is van alle benodigde vergunningen en rijdt in een middenklasse auto.

uberX groeit als kool

Sinds de introductie in Amsterdam op 10 september jongstleden hebben meer dan honderd bestuurders zich aangemeld voor uberX. Ritten met uberX zijn goedkoper omdat desbetreffende chauffeurs in het bezit zijn van minder luxe auto’s dan bij UberBLACK, zoals bijvoorbeeld een Toyota Prius of Volkswagen Passat. De gemiddelde ritprijs van uberX in Amsterdam lag de afgelopen zes weken 25% lager dan UberBLACK en zelfs 35% lager dan een reguliere taxi. Desondanks lagen de verdiensten voor uberX chauffeurs in een gemiddelde week rond de €31,50 bruto per uur. Dat kwam omdat ze dankzij de Uber app meer betaalde ritten per uur maakten en dus minder (onbetaald) stil stonden. De gemiddelde uberX chauffeur kreeg binnen 7 minuten een nieuwe rit.

Beroepsmatige chauffeurs

uberX chauffeurs beschikken over alle benodigde vergunningen en voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving, inclusief boordcomputer en blauw kenteken. Daarnaast voldoen de chauffeurs aan aanvullende kwaliteitseisen en via het Uber beoordelingssysteem wordt de kwaliteit altijd gegarandeerd.

Provincie:
Tag(s):