donderdag, 29. oktober 2015 - 15:05

'Haagse relschopper vrijgesproken voor verspreiden foto van agent'

'Haagse relschopper vrijgesproken voor verspreiden foto van agent'
Foto: SXC
Den Haag

Michael van der K. is donderdag door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van opruiing nadat hij een foto van een wijkagent online had gezet en, ten onrechte, zei dat hij betrokken was bij de dood van Mitch Henriquez.

De foto van de agent werd volgens het AD duizenden keren gedeeld en werd zelfs bedreigd. Toch sprak de rechtbank hem vrij. Hoewel Van der K. de foto online had gezet, riep hij niet op tot strafbare feiten.

Voor het gooien van stenen naar de mobiele eenheid kreeg Van der K. een celstraf van drie maanden. Er kon niet worden bewezen dat hij betrokken was bij de plundering van een Albert Heijn. Het Openbaar Ministerie had anderhalf jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Eind juni stierf Mitch Henriquez tijdens een bezoek aan het festival Parkpop. Na een woordenwisseling met enkele agenten, werd Henriquez overmeesterd en in een nekklem genomen. Henriquez stierf vermoedelijk door zuurstof gebrek. De dood van Henriquez  leidde tot rellen in de Haagse Schilderswijk. 

Provincie: