donderdag, 29. oktober 2015 - 15:38 Update: 29-10-2015 20:53

Badr Hari krijgt hogere straf bij het hof

Hogere gevangenisstraf voor Badr Hari
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Badr Hari is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk wegens geweldsdelicten, waaronder de zware mishandeling van Koen Everink op Sensation White in de Amsterdam Arena in 2012. Het gerechtshof Amsterdam heeft dit donderdag beslist.

De rechtbank had de verdachte wegens grotendeels dezelfde feiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie stelden tegen dit vonnis hoger beroep in. 

Hogere straf

Het hof heeft een hogere straf opgelegd dan de rechtbank, omdat het de ernst van de feiten anders heeft gewogen. De raadsvrouw had verzocht om een gevangenisstraf die gelijk was aan het voorarrest met een werkstraf. Het hof vond dat niet toereikend gezien de ernst van het geweld en de omstandigheden waaronder dit is gepleegd. De meeste slachtoffers hebben letsel opgelopen. De enkelbreuk van Everink is nog steeds niet helemaal genezen.

Fysieke overwicht strafverzwarend

Alle geweldsdelicten vonden plaats in openbare gelegenheden waar veel omstanders getuige waren. Bijna steeds was een onbeduidende woordenwisseling aanleiding voor heftig geweld door de verdachte, dat zo onverwachts kwam dat de slachtoffers zich daar niet tegen konden verweren. Dat de verdachte als professioneel kickbokser zijn fysieke overwicht heeft misbruikt ziet het hof ook als strafverzwarend. Het hof heeft de vorderingen van de drie benadeelde partijen deels toegewezen, in totaal tot een bedrag van ongeveer € 45.000,-.

Categorie:
Provincie: