vrijdag, 30. oktober 2015 - 12:01

FC Groningen mist De Leeuw twee Europese duels

FC Groningen mist De Leeuw twee Europese duels
Groningen

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Michael de Leeuw is door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Slovan Liberec. De middenvelder annex aanvaller dreigt hierdoor de duels met Slovan Liberec en Olympique Marseille te moeten missen.

De Leeuw werd in het duel met Slovan Liberec (1-1) na een onbesuisde actie van het veld gestuurd. Zelf opperde de Brabander na afloop de hoop uit niet geschorst te worden aangezien hij geen enkele intentie had zijn tegenstander te raken. Na de rode kaart van De Leeuw kwam FC Groningen op achterstand maar diep in blessuretijd maakte Danny Hoesen de gelijkmaker.

FC Groningen staat na drie duels laatste in Groep F van de Europa League. De ploeg van trainer Erwin van de Looi pakte enkel tegen Slovan Liberec een punt. De Leeuw mist door zijn schorsing de wedstrijden tegen Slovan Liberec (thuis) en Olympique Marseille (uit). Op tien december neemt FC Groningen het in eigen huis op tegen SC Braga. Dan zou De Leeuw zijn rentree kunnen maken.

Of De Leeuw daadwerkelijk gschorst wordt, valt nog te bezien. Zijn club laat weten dat er mogelijk actie wordt ondernomen. 'FC Groningen onderzoekt de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de strafmaat van twee duels schorsing', aldus de noorderlingen. Tijdens een mogelijk beroep is De Leeuw wel gewoon geschorst.

Categorie:
Provincie: