vrijdag, 30. oktober 2015 - 12:47

Aanklager KNVB gaat spreekkoren bij Vitesse - Ajax onderzoeken

Aanklager KNVB gaat spreekkoren bij Vitesse - Ajax onderzoeken
Foto: Archief EHF
Arnhem

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar wanordelijkheden tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax van afgelopen zondag. Het vooronderzoek heeft onder andere betrekking op kwetsende en/of discriminerende uitingen van supporters van Vitesse in het stadion.

De aanklager heeft Vitesse vragen gesteld om te toetsen welke maatregelen de club vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijd heeft genomen om de wanordelijkheden te voorkomen of te beëindigen.

De aanklager is ook onderzoeken gestart naar twee andere wedstrijden in de Eredivisie van het afgelopen weekeinde.  Bij de wedstrijd tussen Roda JC en Excelsior werden er door supporters van Roda JC voorwerpen op het veld gegooid, waarbij Excelsior-aanvaller Nigel Hasselbaink op zijn hoofd werd geraakt. Bij het duel tussen FC Twente en PSV werd er door het publiek van FC Twente vuurwerk in het stadion afgestoken. De aanklager wil van de betrokken clubs weten welke maatregelen er genomen zijn om deze gebeurtenissen te voorkomen dan wel te beëindigen.