vrijdag, 30. oktober 2015 - 18:04 Update: 30-10-2015 18:09

CBS: Eén op de drie rokers probeerde te stoppen

CBS: Eén op de drie rokers probeerde te stoppen
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het is voor alle rokers steeds weer een terugkerende vraag, waarom kan ik niet stoppen met roken? Eén op de drie rokers heeft recentelijk geprobeerd om daadwerkelijk te stoppen met roken, maar slaagde hier niet in. Meldt het CBS vrijdag.

'Vooral vrouwelijke en jongere rokers deden een stoppoging', zo blijkt uit de Gezondheidsenquête van 2014 van CBS. 

Rokende vrouwen probeerden vaker te stoppen dan mannen

Een kwart van de Nederlanders rookte in 2014. Van de rokende vrouwen probeerde 38 procent in het voorgaande jaar afscheid te nemen van deze gewoonte, maar slaagde hier niet in. Van de rokende mannen deed 29 procent een mislukte poging om te stoppen. 

'Stoptober'

Ook de wat jongere roker (tot 40 jaar) deed wat vaker tevergeefs een stoppoging. Deze maand was het ‘stoptober’, een initiatief van onder andere KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om te stoppen met roken.

Drie op de tien Nederlanders wel succesvol

Toch zijn er ook veel mensen die wel weten te stoppen met roken. Drie op de tien Nederlanders heeft in het verleden gerookt. Mannen zijn wat vaker een ex-roker dan vrouwen. Vrouwen zijn dan weer in de meerderheid in de groep die nooit heeft gerookt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):