zaterdag, 31. oktober 2015 - 9:23 Update: 31-10-2015 12:57

Zeker 184 gewonden en 27 doden door brand in Roemeense nachtclub

Brand in Roemeense nachtclub kost zeker 27 mensen het leven
Foto: Screenshot Youtube
Boekarest

Bij de brand die vrijdagavond laat uitbrak in een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn 27 mensen omgekomen.

Het aantal gewonden is vastgesteld op 184. Er zijn 164 mensen naar het ziekenhuis gebracht. Dit heeft de Roemeense minister Nicolae Bănicioiu van Volksgezondheid laten weten, zo meldt de lokale zender Antenna 3.

In Club Colectiv trad de heavy metal band Goodbye to Gravity op. Er waren op dat moment honderden mensen aanwezig, vooral jongeren. Er zou volgens aanwezigen tijdens het concert vuurwerk zijn afgestoken, waardoor onder meer het plafond in  brand vloog en her een explosie volgde. Onderzoek moet uitwijzen of het vuurwerk inderdaad de oorzaak is. Dit melden verschillende media.

Club Collectiv bevindt zich in de kelder van een gebouw. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kwam eerst met het nieuws dat er sprake was geweest van een explosie en dat daarna de brand zou zijn ontstaan, maar dat werd al gauw tegengesproken door de hulpdiensten. Volgens de onderminister zijn er veel mensen met brandwonden, die rook hebben ingeademd en platgedrukt zijn.

 

Categorie: