zondag, 1. november 2015 - 9:48 Update: 01-11-2015 13:17

Moszkovicz gaat aangifte doen tegen kabinet vanwege asielbeleid

Aangifte tegen kabinet vanwege asielbeleid
Foto: SXC
Amsterdam

Om een einde te maken aan het huidige asielbeleid, gaat Bram Moszkovicz, partijleider van VoorNederland (VNL) maandag aangifte doen tegen het kabinet.

Volgens de oud-advocaat worden twee artikelen uit het wetboek van Strafrecht overtreden. Te weten artikel 99 en artikel 104. Dit schrijft het AD zondag.

Bij artikel 104 gaat het om het voorthelpen, het opnemen of verbergen van de vijand in een tijd van oorlog. Volgens Moszkovicz is Nederland in oorlog met IS. In de krant zegt hij: 'Nederland neemt Syrische asielzoekers op, daar zitten mogelijk IS-jihadisten tussen. Het kabinet brengt Nederland daarmee niet alleen in gevaar maar maakt zich bovendien schuldig aan een strafbaar feit.'

In het wetsartikel wordt verder gesteld dat iemand strafbaar is als hij een 'aan hem opgedragen onderhandeling opzettelijk ten nadele van de staat uitvoert'. Moszkovicz: 'Hiervan is sprake gezien het resultaat van de door premier Mark Rutte gevoerde onderhandelingen met de overige EU-lidstaten over de verplichte herverdeling van duizenden asielzoekers in Nederland.'

In Duitsland heeft de Duitser partij Alternative für Deutschland (AfD) laten weten dat ze bondskanselier Angela Merkel willen aanklagen vanwege het Duitse asielbeleid.