zondag, 1. november 2015 - 11:02 Update: 01-11-2015 11:06

Man gered door bioscoopmedewerkers en –bezoekers

Man gered door bioscoopmedewerkers en –bezoekers
Foto: Archief MV
Almkerk

Een 25-jarige inwoner van Almkerk is zondagochtend door een groep van minimaal negen mensen gered uit zijn auto die in een sloot lag.

Zondag om 00.55 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er een auto op zijn kop in de sloot lag. Een medewerker van een bioscoop aan de Sportlaan zag dat er een auto aan kwam rijden. De bestuurder reed een rotonde op maar toen ging het mis. Hij schoot over de rotonde en sloeg over de kop. Daarna kwam hij ondersteboven in de sloot terecht.

De getuige sloeg alarm. Medewerkers van de bioscoop en enkele bezoekers renden naar buiten, sprongen in de sloot en tilden met zijn allen de auto omhoog. Zo kon de bestuurder uit zijn auto kruipen. De toegesnelde hulpdiensten troffen de drijfnatte helden en de bestuurder. Hij, een 25-jarige inwoner uit Almkerk, bleek gedronken te hebben en werd aangehouden nadat personeel van de ambulance hem hadden gecheckt.

Aan het bureau bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken en zijn rijbewijs is ingevorderd. De hulpdiensten spreken met dit bericht hun waardering uit voor het kordate optreden van deze helden, allen uit Werkendam. Zonder hun directe hulp had het slecht kunnen aflopen met de bestuurder.

Provincie:
Blik op 112: