zondag, 1. november 2015 - 14:47 Update: 01-11-2015 18:08

Levensgevaarlijke situatie rondom garagebox door duizend liter chemicaliën

Duizend liter chemicaliën in garagebox. Politie: Levensgevaarlijke situatie
Foto: OM
Tilburg

De politie heeft zaterdag midden in een woonwijk ongeveer duizend liter chemicaliën aangetroffen. Daarbij zijn twee verdachten aangehouden.

Oplettende agenten zagen zaterdagavond om 20.00 uur dat er vanuit een garagebox aan de Rossinistraat vaten met vloeistof werden overgeladen in of uit een bestelbus. De agenten stelden een onderzoek in. In de box stond een man en in het busje zat een vrouw. Al snel bleek dat het hier om grondstoffen voor het maken van drugs ging. Een levensgevaarlijke situatie dus.

Het tweetal is aangehouden, een man van 26 jaar en een vrouw van 25 jaar beiden uit Tilburg. In totaal werden 38 jerrycans met twee verschillende soorten vloeistof in beslag genomen. De inhoud zal nog onderzocht wordt door specialisten van het LFO maar het onderzoeksteam gaat er van uit dat het hier om grondstoffen gaat om drugs te produceren. Dergelijke acties van de politie richten zich op de aanpak van drugs in Zuid-Nederland en past in een aanpak om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Uw veiligheid

Het illegaal opslaan en verplaatsen van chemicaliën is levensgevaarlijk. Niet alleen voor de mensen die er direct bij betrokken zijn, vaak criminelen, maar zeker ook voor de omgeving. Als er iets gaat lekken, of verschillende stoffen komen bij elkaar kan dat levensgevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen in de omgeving. De criminelen geven daar niets om, het gaat hun om het geld. Maar u kunt zelf uw eigen woon- en leefomgeving veiliger maken door verdachte situaties te melden bij de politie.

Mocht u iets verdachts zien in uw omgeving, het in of uit laden van vaten vloeistof, of bedrijvigheid bij een huis of opslagplaats op een tijdstip dat u niet zou verwachten dan wordt u dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

Provincie:
Blik op 112: