zondag, 1. november 2015 - 15:57 Update: 01-11-2015 16:05

Inspiratieloos Feyenoord doet slechte zaken in spannende titelrace

Inspiratieloos Feyenoord doet slechte zaken in spannende titelrace
Foto: fbf
Den Haag

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Feyenoord heeft slechte zaken gedaan in aanloop naar De Klassieker volgende week tegen Ajax. De Rotterdammers verloren zondag onnodig op bezoek bij ADO Den Haag en staan drie punten achter op de Amsterdamse koploper, die gisteren met 6-0 won van Roda JC.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten in een goed gevuld Kyocera Stadion. De voorhoedespelers hadden het vizier niet op scherp, terwijl de organisatie in de achterste linie om de haverklap niet goed stond. Het was dat Kenneth Vermeer een goede dag had, anders was Feyenoord veel eerder de bietenbrug op gegaan.

Vermeer redt Feyenoord

De goalie had tot twee keer toe een antwoord op de inzetten van Edouard Duplan, die in de slotfase van het duel een rode kaart kreeg voor het staan op het been van Bilal Başacıkoğlu, en Mike Havenaar. Laatstgenoemde kopte vlak na rust ook nog op de lat.

Miraculeus eigen doelpunt

Toch hielp een Feyenoord-speler ADO naar de zege. Sven van Beek tastte volledig mis op een hoge bal en zag het leer tot zijn spijt in het doel van Vermeer belanden. Feyenoord kreeg nog wel grote kansen na de openingstreffer, ware het niet dat ADO-doelman Martin Hansen zijn mannetje stond en alert reageerde op inzetten van Simon Gustafson, Michiel Kramer en Colin Kazim-Richards.

Feyenoord handhaaft de tweede plaats in de Eredivisie. ADO klimt een plaatsje. De ploeg van trainer Henk Fraser staat dertiende.

Categorie:
Tag(s):