zondag, 1. november 2015 - 21:19 Update: 01-11-2015 22:18

Amerikaans congreslid noemt verdrijven Assad illegaal en beschuldigt CIA van steunen terroristen

Amerikaans congreslid noemt verdrijven Assad illegaal en beschuldigt CIA van steunen terroristen
Foto: U.S. Navy
Washington

Tulsi Gabbard, lid van het Amerikaanse Congres voor de Democraten steltt in een interview met CNN dat de acties van het Witte Huis en de CIA illegaal zijn. Ze gaat zelfs nog verder en stelt dat Amerika op deze manier heel hard op weg is om 'per ongeluk' de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

Dit meldt Niburu.co op basis van berichtgeving van de het Amerikaanse zerohedge.com en op basis van de CNN-uitzending. Gabbard stelt dat de Amerikaanse poging om Assad te verdrijven illegaal is en beschuldigt de CIA ervan teroristen te steunen, zo meldt de website.

Sinds Rusland op verzoek van de wettige president Syrië te hulp is geschoten bij het bestrijden van hun vijanden, waaronder ISIS, zit het Witte Huis in de problemen. Washington heeft namelijk niet aan de Amerikaanse bevolking uit kunnen leggen waarom ze niet zijn ingegaan op de open uitnodiging van Vladimir Poetin om gezamenlijk en gecoördineerd ISIS aan te pakken.

Dat kan de Amerikaanse overheid ook niet uitleggen, want dan zouden ze moeten toegeven dat ze Assad, Rusland en Iran zien als een grotere bedreiging dan ISIS en dat de Amerikaanse overheid en zijn bondgenoten helemaal niet willen dat de Soennitische extremisten in Syrië en Irak van de kaart worden geveegd, aldus zerohedge.com.

Maar steeds meer mensen beginnen hierover vragen te stellen. Eén van hen is een lid van het Amerikaanse Congres namens de Democraten. De jonge Tulsi Gabbard, afkomstig uit Hawaï, het eerste Hindoestaanse lid van het Congres ooit en daarbij ook nog eens een oorlogsveteraan.

In het interview met CNN zegt Gabbard dat de CIA dezelfde terroristen bewapent die het Witte Huis wil bestrijden en dat het Amerikaanse volk niet goed wordt geïnformeerd. Er zou niet officieel  gestemd zijn over de strategie om Assad te verdrijven en bovendien werkt het verdrijven van Assad volgens haar averechts.