maandag, 2. november 2015 - 10:18 Update: 02-11-2015 16:52

Verdachte coldcasezaak Nicole van den Hurk maandag zelf voor de rechter

Verdachte moord Nicole van den Hurk voor de rechter
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De rechtbank in Den Bosch behandelde maandag de coldcasezaak van de moord op Nicole van den Hurk in 1995.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 48-jarige tbs'er Jos de G. ervan dat hij het meisje twintig jaar geleden verkracht en vermoord heeft. Nicole was toen 15 jaar oud. De familie van het meisje heeft laten weten dat zij gebruik gaan maken van het spreekrecht. Dit melden verschillende media maandag.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op haar fiets op weg was naar haar werk in een supermarkt. Ze was ruim een maand spoorloos. Haar lichaam werd op 22 november 1995 in de bossen tussen Mierlo en Lierop gevonden.

In de rechtbank zullen maandag getuigendeskundigen aan het woord komen over de sporen die werden gevonden op het lichaam van Nicole. De G. zal zelf ook met een verklaring komen. Hij werd in januari 2014 aangehouden, omdat volgens justitie zijn DNA is aangetroffen op het lichaam van Nicole, maar hij ontkent alle betrokkenheid. Mochten het wel zijn sporen zijn, zo stelt Jos de G., dan komt dat volgens hem omdat Nicole kort voor haar dood nog vrijwillig seks met hem heeft gehad. Maar hij kan zich daar niets meer van herinneren. Dit schrijft Omroep Brabant.

Jos de G. werd in 2014 aangehouden in Helmond. Hij woonde daar tijdens zijn proefverlof uit een tbs-kliniek. De G. was begin deze eeuw veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging, omdat hij in Valkenswaard een vrouw van haar fiets had getrokken en meerdere keren had verkracht.